Juf Sofie gaat met vakantie! Graag tot zondag 27/08 van 10u tot 12u.

Welkom

Beste ouder(s),
De eerste stap in het “schoolleven” van je peuter gaat van start!!!!!! Enkele weetjes en afspraken, die het zowel voor u als voor mij makkelijk maken.
Elke dag wordt je peuter vanaf 8.15u in de klas opgevangen: jas uit en aan de kapstok, koekjes of fruit in de emmers (eentje bij de auto-voormiddag, en eentje bij de zon-namiddag) boekentas bij de kapstok… en rustig vrij spelen in de klas. En… papa en mama gaan zo vlug mogelijk door… Kinderen die vroeger op school zijn, spelen eerst op de speelplaats en worden om 8.15u door de juf, die op de speelplaats staat, naar de klas gestuurd.

Het meegegeven fluohesje heeft als bedoeling dat je peuter dit elke dag draagt; zowel bij het binnen als bij het buitengaan van de school. De naam, klas en symbool van je peuter staan aan de binnenkant vermeld!

In de voormiddag eten we een koek (zonder chocolade a.u.b.) of fruit. Dit mag je elke dag meegeven, alsook een koek/stuk fruit voor de namiddag. TIP: Als je fruit mee geeft met je peuter, wil je de kiwi, mandarijn, appel vooraf schillen, pellen en in stukken meegeven in een doosje? Een banaan kan je zo meegeven. De koek van je peuter geef je mee in het papier, graag de naam er op OF in een doos, maar dan zitten de koekjes los in die doos, zonder het papier.
Op woensdag eten we allemaal een stuk fruit, woensdag = fruitdag.

Kan je voor voldoende reservekleren zorgen, indien je peuter af en toe een 'ongelukje' heeft in de klas. Zowel kousjes, als ondergoed, als makkelijke bovenkledij. Zakjes die gebruikt werden voor een natte broek, gooi je best weg i.v.m. de hygiëne.

Je geeft ook een gevulde fles mee met water (op maandag), zodat je kind tussendoor vrij kan drinken in de klas. De fles gaat op vrijdag mee naar huis, zodat je die kan uitspoelen of vervangen. Tussendoor vul ik die bij in de klas!

Als we naar de tuin gaan op vrijdagnamiddag, voorzie dan dat je kind ‘vuil’ kan zijn en misschien speelkledij aantrekt op die dag.

Gelieve geen speelgoed mee te geven naar de klas, tenzij het gevraagd wordt.
Geef je een doos papieren zakdoekjes mee? Een stoffen zakdoek gaat zo vlug verloren. Als elke peuter 1 doos meebrengt, komen we het schooljaar wel door!!

Peuters die over de middag op school eten, kunnen een middagdutje doen. Dit op bedjes die in de opvang staan. Daarvoor brengen ze een luier, knuffel en eventueel een fopspeen mee, graag in een tasje dat in de opvang mag blijven.  

Zet op alles wat je meegeeft met je peuter, de naam van je peuter. Zo gaat niks verloren en keert het bij de juiste eigenaar terug.

Gezocht:

Voor de klas:
/

Voor de school:
* lege mini inktpatronen
* lege batterijen